Limba Germana

Limba germană este vorbită ca limbă maternă de majoritatea populaţiei în Germania, Austria, Elveţia, Luxemburg şi Liechtenstein. Chiar daca va trebuie la servici sau doar vreti sa o invatati pentru cultura dumneavoastra generala, limba germana ofera o varietate de oportunitati. In plus, daca deja stiti limba engleza, va va fi mult mai usor sa invatati germana. Sa incepem prin a invata cele mai folosite formule de salut: – buna dimineata – Guten Morgen – buna seara – Guten Abent – buna ziua – Guten Tag – salut – willkommen   Dupa salut, trebuie sa invatati sa va prezentati. Asadar, cele mai bune formule pe care trebuie sa le invatati pentru a va prezenta sunt : – eu sunt – ich bin – numele meu este – Mein Name ist – ma numesc – Mein Name ist – ce mai faceti – Wie Geht es Ihnen – sunt romanca – ich bin rumanischan – lucrez ca / la – Arbeitsberdingungen in/ as – am varsta de… ani – ich bin… jahre alt – locuiesc in apropiere – wohnen in der Nahe   Cand totul se incheie si e timpul sa plecati, trebuie sa spuneti: – la revedere – Auf Wiedersehen – noapte buna – Gute Nacht – pe curand – die Kurzlich – pa – tschuss – ne vedem in curand – Bis Bald

Autor: Alin Hincu

14 comentarii

 1. florin Răspunde

  este cea mai frumoasa limba

 2. SZOKE MATEI Răspunde

  Ma intereseaza limba germana ,am 55 de ani invatatul fata de elevi e mai greoaie.Rog ff. mult sa-mi trimiteti o parere cum din ce carti pot invata germana cit mai simplu posibil.As astepta ca la inceput sa invat cuvintele importante ce poate fi maximum 3-500 cuvinte dic care pot forma propzitii si cind stiu acele cuvinte sa invat gramatica necesara treptat legind cuvintele invatate- sau cele trecute sa invat.Eu asa cred ca orisi cine ar invata mult mai simplu o limba sraina.Daca cartea d-voastra sau stiti altele se incadreaza in acelele asteptari de ale mele(poate gresesc-la mine ar functiona) !!!???Rog si o lectie inainte sa cumpar cartea cu cd-uri ,cum se desfasoara invatarea lbi. germane.Adica a unei lecti ex. lectia 1-3 Astept raspuns,va multumesc intelegerea acordata !!!

 3. iancu stana Răspunde

  doresc sa invat limba germana acasa

 4. Muresian Claudia Răspunde

  Vreau sa invat germana…pt a conversa corect.

 5. TRACUL Răspunde

  bun

 6. daniel Răspunde

  Buna ziua cum pot avea si eu aceste cd-uri si cat costa?

 7. felicia Răspunde

  Ma intereseaza sa invat germana de acasa dar cursul e mult prea scump pentru mine.Cind o sa-l vindeti la jumate de pret o sa-l cumpar.

 8. iosif petru Răspunde

  buna dimineata,eu spun ca nimic nu e scump daca acel lucru e bun .sant interesat de acest mod de a invata chiar limba germana ,,,tel meu 0772045741

 9. Kolozsi Arpad Răspunde

  trimiteti materialul

 10. adrian daniel Răspunde

  BUNA ZIUA,sunt interesat de acest curs de limba germana deoarece am avut bunicii din partea mamei svabi,am invatat ceva de la ei,la Liceul Industrial din TURDA,am avut o profesoara de germana care ne-a invatat din manual[mai mult era despre D.D.R]iar dupa anii’89 am inceput sa invat singur[eu eram elev-profesor]asa ca am ceva accent de ”neamt”.Ma intereseaza pretul la CD-uri si MANUALUL de LIMBA GERMANA,in cat timp se trimite si cat costa.Multumesc frumos pentru intelegere,toate cele bune.

 11. Vasile Răspunde

  Data si ora

 12. Vasile Răspunde

  Vreau sa invat limba germana ca toti tovarasi mei sunt plecati in germania

 13. georgeta Răspunde

  Vreu sa încât limba germană acasă

 14. Gabriela Răspunde

  Buna ziua ! Care este pretul totall al acestor cursuri pe suport electronic si scris?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *