Cursul Învață Germană de Acasă
73 review-uri
Original price was: 15900lei.Current price is: 13900lei.
Comandă acum
substantive compuse

Descoperă fascinația substantivelor compuse în limba germană

În călătoria ta prin minunata lume a limbii germane, te-ai întâlnit cu siguranță cu acele cuvinte lungi și complexe care par greu de deslușit. Acestea sunt Substantivele Compuse, o caracteristică emblematică a limbii germane, iar acum este momentul să le explorăm împreună.

Substantivele compuse sunt numeroase și variate, reflectând bogăția și complexitatea limbii germane. Deși la început ar putea părea dificil să le descifrezi, secretul constă în înțelegerea cuvântului de bază, care se află întotdeauna la sfârșitul substantivului compus și determină întotdeauna genul acestuia.

Să luăm câteva exemple pentru a ilustra acest concept fascinant:

  • der Uhrzeiger = ein Zeiger der Uhr (limbă de ceas) – indicatorul ceasului
  • ein Wollkleid = ein Kleid aus Wolle (rochie din lână) – rochie din lână
  • Trinkwasser = Wasser zum Trinken (apă de băut) – apă potabilă
  • der Bücherschrank = der Schrank für Bücher (dulap pentru cărți) – bibliotecă
  • die Schranktür = die Tür des Schrankes (ușa dulapului) – ușa dulapului

Cu aceste exemple, începi să îți dai seama că Substantivele Compuse sunt mai accesibile decât par la prima vedere. Chiar și atunci când pare complicat să le citești, cunoștințele tale de bază te pot ajuta să deduci semnificația cuvintelor.

Așadar, îmbrățișează frumusețea și complexitatea limbii germane, și continuă să explorezi această lume fascinantă a cuvintelor compuse. Cu fiecare pas înainte, te apropii mai mult de stăpânirea acestei limbi vibrante și pline de surprize.

Pentru a începe călătoria ta în lumea învățării acestei limbi, descoperă „Învață Germana de Acasă prin Ascultare”. Cu această carte captivantă și interactivă, vei fi ghidat pas cu pas să îți dezvolți abilitățile de ascultare și înțelegere a limbii germane în confortul propriului cămin. Cumpără acum și începe să explorezi minunata lume a germanei!