Cursul Învață Germană de Acasă
73 review-uri
Original price was: 15900lei.Current price is: 13900lei.
Comandă acum
maxresdefault 10

Învățarea gramaticii germane: Înțelegerea esențială a numerelor substantivelor

Gramatica limbii germane este un aspect esențial al procesului de învățare a acestei limbi fascinante. În acest articol, vom explora aspecte importante ale numerelor substantivelor în germană, punând accentul pe singular și plural.

Singularul

În germană, există reguli distincte pentru folosirea singularului în funcție de tipul de substantiv. În general, numele de persoane sunt folosite doar la singular, iar atunci când apar la plural, denumesc membrii unei familii. De exemplu, „Membrii familiei Meyer sunt în oraș.” se traduce ca „Die Meyers sind in die Stadt.”

Unele lucruri sau ființe sunt folosite doar la singular pentru a denumi majoritatea, cum ar fi „das Publikum” (publicul) sau „die Polizei” (poliția). De asemenea, substantivele care denumesc materii sau substanțe, cum ar fi alimentele, metalele sau materialele, sunt folosite în mod obișnuit la singular. De exemplu, „das Wasser” (apa) sau „das Holz” (lemn).

Pluralul

Pluralul în germană poate fi complex, dar există câteva reguli generale care pot fi urmate. Există anumite substantive care sunt folosite de obicei la plural, cum ar fi „die Eltern” (părinții) sau „die Ferien” (vacanță).

Pentru a forma pluralul, există cinci modalități principale:

  1. Fără terminație: de exemplu, „der Lehrer” (profesorul) devine „die Lehrer” (profesorii).
  2. Cu terminația „-e”: de exemplu, „der Tisch” (masa) devine „die Tische” (mesele).
  3. Cu terminația „-er”: de exemplu, „das Kind” (copilul) devine „die Kinder” (copii).
  4. Cu terminația „-en” sau „-n”: de exemplu, „der Mensch” (omul) devine „die Menschen” (oamenii).
  5. Cu terminația „-s”: de exemplu, „das Auto” (mașina) devine „die Autos” (mașinile).

Este important de menționat că denumirile de sărbători apar la plural, dar sunt folosite cu sensul de singular. De exemplu, „die Weihnachten” (Crăciunul) sau „die Ostern” (Paști).

Practică și studiu constant te vor ajuta să stăpânești aceste aspecte ale gramaticii germane și să devii mai sigur în vorbirea și scrierea în germană.

Pentru a începe călătoria ta în lumea învățării acestei limbi, descoperă „Învață Germana de Acasă prin Ascultare„. Cu această carte captivantă și interactivă, vei fi ghidat pas cu pas să îți dezvolți abilitățile de ascultare și înțelegere a limbii germane în confortul propriului cămin. Cumpără acum și începe să explorezi minunata lume a germanei!