Cursul Învață Germană de Acasă
73 review-uri
Original price was: 15900lei.Current price is: 13900lei.
Comandă acum
german numbers 1 20 deutsch zahlen 1 20

Numeralele de repetiție în limba germană

Numeralul de repetiție în limba germană este un instrument esențial pentru a exprima frecvența cu care se întâmplă anumite acțiuni sau evenimente. Acesta se formează prin adăugarea sufixului „-mal” la numeralul cardinal corespunzător și este utilizat pentru a răspunde la întrebarea „Wie oft…?” (De câte ori?). Iată cum sunt utilizate în propoziții:

 1. Zweimal (de două ori)
  • Ich habe das Buch zweimal gelesen. / Am citit cartea de două ori.
 2. Einmal (o dată)
  • Er isst einmal. / El mănâncă o dată.
 3. Dreimal (de trei ori)
  • Sie telefoniert dreimal. / Ea telefonează de trei ori.

Atunci când răspundem la întrebarea „Das wievielte Mal?” (A câta oară?) sau „Zum wievielten Mal?” (Pentru a câta oară?), formăm numeralul de repetiție de la numeralul ordinal corespunzător la care adăugăm „Mal”:

 1. Das erste Mal (prima oară)
  • Ich bin zum ersten Mal mit dem Zug gefahren. / Am călătorit pentru prima oară cu trenul.
 2. Das zweite Mal (a doua oară)
  • Das zweite Mal mit dem Zug war ich im Donaudelta. / A doua oară cu trenul am fost în Delta Dunării.

Aceste exemple ilustrează modul în care numeralele de repetiție sunt utilizate pentru a descrie frecvența și ordinea în care se întâmplă anumite acțiuni sau experiențe. Prin utilizarea acestor constructe în mod corespunzător, vorbitorii de limbă germană pot comunica eficient despre repetiție și experiențe multiple.

Pentru a începe călătoria ta în lumea învățării acestei limbi, descoperă „Învață Germana de Acasă prin Ascultare„. Cu această carte captivantă și interactivă, vei fi ghidat pas cu pas să îți dezvolți abilitățile de ascultare și înțelegere a limbii germane în confortul propriului cămin. Cumpără acum și începe să explorezi minunata lume a germanei!