Cursul Învață Germană de Acasă
73 review-uri
Original price was: 15900lei.Current price is: 13900lei.
Comandă acum
limba germana

Numeralele fracționare chiar aici!

În limba germană, numeralele fracționare sunt utilizate pentru a exprima părți sau fracții din întregi și sunt formate prin adăugarea sufixului „-l” la numeralul ordinal corespunzător. Acestea sunt esențiale în comunicare atunci când discutăm despre distribuirea sau împărțirea lucrurilor în părți egale sau inegale. Iată câteva exemple de utilizare a acestor numerale în contexte diferite:

 1. Ein Drittel (o treime)
  • Der Zweite bekam ein Drittel des Hauses. / Al doilea a primit o treime din casă.
 2. Ein Neuntel (a noua parte)
  • Der Jüngste bekam ein Neuntel des Hauses. / Cel mai tânăr a primit a noua parte din casă.
 3. Eine Hälfte (jumătate)
  • Der Bruder bekam eine Hälfte des Geldes. / Fratele a primit jumătate din bani.
 4. Eine halbe Stunde (jumătate de oră)
  • Die Schwester kommt in einer halben Stunde. / Sora vine într-o jumătate de oră.
 5. Eineinhalb Stunden (unu și jumătate de oră)
  • Die Mutter liest eineinhalb Stunden. / Mama citește o oră și jumătate.

Este important de reținut că există o excepție în limba germană când vine vorba despre folosirea termenului pentru „jumătate”. „Hälfte” este utilizat ca substantiv pentru a denota „o jumătate”, în timp ce „halb” este utilizat ca adjectiv pentru a exprima „jumătate”. De asemenea, „eineinhalb” este utilizat pentru a exprima „unu și jumătate”.

Utilizarea corectă a acestor numerale fracționare este crucială în comunicarea precisă și clară în limba germană, permițând vorbitorilor să exprime proporții și distribuiri în mod eficient.

Pentru a începe călătoria ta în lumea învățării acestei limbi, descoperă „Învață Germana de Acasă prin Ascultare„. Cu această carte captivantă și interactivă, vei fi ghidat pas cu pas să îți dezvolți abilitățile de ascultare și înțelegere a limbii germane în confortul propriului cămin. Cumpără acum și începe să explorezi minunata lume a germanei!